Λεξικά, Γραμματικές, Πολυτονική γραφή on line

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

 
Στη διεύθυνση http://www.lexilogos.com/  και μεταβαίνοντας στο grec ancient ή grec modern ανακαλύπτουμε έναν θησαυρό από λεξικά και γραμματικές. Για πολυτονικές γραμματοσειρές πατάμε στο http://www.lexilogos.com/keyboard/greek_ancient.htm

Μεταφόρτωση μεγάλων αρχείων (50 GB) στο ... σύννεφο

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013


Εύχρηστο on line εξελληνισμένο εργαλείο είναι το https://mega.co.nz.
Απαιτεί μόνο εγγραφή και ανεβάζει αρχεία μέχρι 50 GB στο "σύννεφο". Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση mail στα εισερχόμενα του ταχυδρομείου σας. Επιλέξτε τη γλώσσα (Ελληνικά).
Αν χρησιμοποιείτε ως φυλλομετρητή τον Mozilla, μπορείτε να ανεβάσετε μόνο αρχεία, αντίθετα με τον Chrome ανεβάζετε ολόκληρους φακέλους. Στην επάνω μπάρα στο αναδυόμενο "Μενού" υπάρχει η ένδειξη "Κέντρο βοήθειας" για περισσότερες πληροφορίες.
Πατάμε "νέα μεταφόρτωση" επιλέγουμε το αρχείο ή  "φόρτωση φακέλου" (λειτουργεί μόνο με τον Chrome), στη συνέχεια "άνοιγμα" και το αρχείο ή ο φάκελος αποθηκεύεται στα σίγουρα στο "σύννεφο", απ' όπου μπορούμε να τα αναζητήσουμε.

Dropbox - Αποθηκευτικός χώρος στο "σύννεφο"

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Πρόσκληση εγγραφής:
Πατήστε για εγγραφή στο dropbox
http://db.tt/JFnQNVa

 Το dropbox είνα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, για να έχετε τα αρχεία σας αποθηκευμένα στο "σύννεφο" και πάντοτε μαζί σας, αλλά και για να τα μοιράζεστε με τους φίλους σας.  
Χωρίς, λοιπόν, να είστε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να αναζητήσετε τα αρχεία σας, αν επισκεφτείτε το dropbox με τους κωδικούς σας. Αρκεί να μπείτε στη διεύθυνση: www.dropbox.com

Mε την επιλογή "upload", ο χρήστης δημιουργεί έναν νέο φάκελο στο dropbox.
Με την επιλογή "Share a folder",  ο χρήστης μπορεί να διαμοιραστεί έναν φάκελό του με άλλους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι στους χώρους των αρχείων των άλλων χρηστών θα εμφανίζεται αυτός ο φάκελος, στον οποίο θα μπορούν να προσθέτουν, να αφαιρούν και να αντιγράφουν αρχεία. Θα είναι ένας κοινός φάκελος μεταξύ τους. 
Πώς μπορείτε να μοιραστείτε τα αρχεία σας:
Εργαζόμαστε ως εξής: Ανεβάστε ένα οποιοδήποτε αρχείο στο φάκελο Public. Όταν ανέβει το αρχείο, πατήστε πάνω σε αυτό με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού και επιλέξτε "Dropbox" -> "Copy public link", για να αντιγράψετε τη διεύθυνση του αρχείου. Όπου στείλετε αυτήν τη διεύθυνση, μπορούν να δουν το αρχείο σας.
Σημείωση: Στους νέους λογαριασμούς του dropbox δεν υπάρχει ο φάκελος Public.
Νέοι χρήστες Dropbox, όμως, μην ανησυχείτε! Μπορείτε να δημιουργήσετε δημόσιο φακέλο (Public) στο Dropbox ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://www.dropbox.com/enable_public_folder, και να κάνετε κλικ στο κουμπί "Ενεργοποίηση δημόσιου φακέλου", στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται.
Στη συνέχεια, δίπλα στο "Ενεργοποίηση δημόσιου  φακέλου", θα πρέπει να επαληθεύσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αποστολή email". Ελέξτε τα εισερχόμενά σας και κάντε κλικ στο σύνδεσμο επαλήθευσης. 
(Οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση: http://techdows.com/2012/10/create-public-folder-dropbox-new-account.html)

Παραδειγματικά σενάρια / διδακτική αξιοποίηση
1. Διαμοίραση υλικού μεταξύ ομάδων: Οι ομάδες δεν χρειάζεται πλέον να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με USB αποθηκευτικά μέσα. Απλώς μπορούν να μοιραστούν έναν κοινό φάκελο στο Dropbox και να έχουν αυτόματα στον υπολογιστή τους όλοι οι μαθητές το υλικό που συλλέγεται.
2. Ανέβασμα εργασιών: Ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει έναν κοινό φάκελο, όπου οι μαθητές θα ανεβάσουν τις εργασίες τους. Όλοι θα αποκτήσουν άμεσα πρόσβαση στις εργασίες των συναδέλφων τους.
3. Ανεξαρτησία χώρου: Μαθητευόμενοι και εκπαιδευτές μπορούν να αποθηκεύουν τη δουλειά του σχολείου στο διαδικτυακό τους χώρο, για να τη συνεχίσουν στο σπίτι τους, αλλά και το αντίστοφο.

On line επεξεργασία pdf αρχείωνΤο http://www.pdfescape.com/ είναι ένα on line πρόγραμμα για την περικοπή (κόψιμο - αφαίρεση), την αναδιάταξη ή την επεξεργασία  σελίδων σε αρχεία τύπου pdf. Λειτουργεί και χωρίς εγγραφή. Χρήσιμο εργαλείο στη διδακτική μας πράξη και στις ατομικές μας εργασίες.  

Εργαζόμαστε ως εξής: 
  1. Πατάμε το Start Using Unregistered ή Edit Your PDF Now. Μπαίνουμε στο Upload PDF to PDFescape. Στην αναζήτηση επιλέγουμε και ανεβάζουμε το αρχείο που θέλουμε, το οποίο πρέπει να αριθμεί μέχρι 100 σελίδες. 
  2. Στην οθόνη μας, όπου βλέπουμε το αρχείο που ανεβάσαμε, επιλέγουμε από το μενού το Page. Στις εμφανιζόμενες αριστερά σελίδες μαρκάρουμε αυτές που θέλουμε να σβήσουμε και πατάμε το delete. Με την ένδειξη Move μετακινούμε τη σελίδα που επιλέγουμε. 
  3. Αν επιλέξουμε από το μενού το Insert έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε στο pdf που ανεβάσαμε α) κείμενο (Text), β) εικόνα (Image), γ) σύνδεσμο (Link). Ακόμη μπορούμε να αφαιρέσουμε κείμενο (Whiteout), να κυκλώσουμε κείμενο (Freehand) ή να μαρκάρουμε κείμενο (From Field). 
  4. Από το μενού με την ένδειξη Annotate εισάγουμε σχόλια στο κείμενό μας. 
  5. Στο πλαϊνό μενού αριστερά η πρώτη ένδειξη «view pages thumbnails» προβάλλει τις σελίδες σε μικρογραφία. Η δεύτερη ένδειξη  «view pages bookmarks» προβάλλει τις σελίδες ως σελιδοδείκτες, με το κουμπί ADD προσθέτουμε σελίδα και με το DELETE σβήνουμε τις σελίδες που δεν είχαμε σβήσει. 
  6. Το νέο διαμορφωμένο κείμενό μας σε αρχείο pdf, μπορούμε να το σώσουμε και να το κατεβάσουμε στον Η/Υ, με το πράσινο κουμπί στο πλαϊνό μενού αριστερά.
 

 
Ἑλλάνιον φάος - by Templates para novo blogger