Dropbox - Αποθηκευτικός χώρος στο "σύννεφο"

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πρόσκληση εγγραφής:
Πατήστε για εγγραφή στο dropbox
http://db.tt/JFnQNVa

 Το dropbox είνα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, για να έχετε τα αρχεία σας αποθηκευμένα στο "σύννεφο" και πάντοτε μαζί σας, αλλά και για να τα μοιράζεστε με τους φίλους σας.  
Χωρίς, λοιπόν, να είστε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να αναζητήσετε τα αρχεία σας, αν επισκεφτείτε το dropbox με τους κωδικούς σας. Αρκεί να μπείτε στη διεύθυνση: www.dropbox.com

Mε την επιλογή "upload", ο χρήστης δημιουργεί έναν νέο φάκελο στο dropbox.
Με την επιλογή "Share a folder",  ο χρήστης μπορεί να διαμοιραστεί έναν φάκελό του με άλλους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι στους χώρους των αρχείων των άλλων χρηστών θα εμφανίζεται αυτός ο φάκελος, στον οποίο θα μπορούν να προσθέτουν, να αφαιρούν και να αντιγράφουν αρχεία. Θα είναι ένας κοινός φάκελος μεταξύ τους. 
Πώς μπορείτε να μοιραστείτε τα αρχεία σας:
Εργαζόμαστε ως εξής: Ανεβάστε ένα οποιοδήποτε αρχείο στο φάκελο Public. Όταν ανέβει το αρχείο, πατήστε πάνω σε αυτό με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού και επιλέξτε "Dropbox" -> "Copy public link", για να αντιγράψετε τη διεύθυνση του αρχείου. Όπου στείλετε αυτήν τη διεύθυνση, μπορούν να δουν το αρχείο σας.
Σημείωση: Στους νέους λογαριασμούς του dropbox δεν υπάρχει ο φάκελος Public.
Νέοι χρήστες Dropbox, όμως, μην ανησυχείτε! Μπορείτε να δημιουργήσετε δημόσιο φακέλο (Public) στο Dropbox ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://www.dropbox.com/enable_public_folder, και να κάνετε κλικ στο κουμπί "Ενεργοποίηση δημόσιου φακέλου", στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται.
Στη συνέχεια, δίπλα στο "Ενεργοποίηση δημόσιου  φακέλου", θα πρέπει να επαληθεύσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αποστολή email". Ελέξτε τα εισερχόμενά σας και κάντε κλικ στο σύνδεσμο επαλήθευσης. 
(Οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση: http://techdows.com/2012/10/create-public-folder-dropbox-new-account.html)

Παραδειγματικά σενάρια / διδακτική αξιοποίηση
1. Διαμοίραση υλικού μεταξύ ομάδων: Οι ομάδες δεν χρειάζεται πλέον να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με USB αποθηκευτικά μέσα. Απλώς μπορούν να μοιραστούν έναν κοινό φάκελο στο Dropbox και να έχουν αυτόματα στον υπολογιστή τους όλοι οι μαθητές το υλικό που συλλέγεται.
2. Ανέβασμα εργασιών: Ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει έναν κοινό φάκελο, όπου οι μαθητές θα ανεβάσουν τις εργασίες τους. Όλοι θα αποκτήσουν άμεσα πρόσβαση στις εργασίες των συναδέλφων τους.
3. Ανεξαρτησία χώρου: Μαθητευόμενοι και εκπαιδευτές μπορούν να αποθηκεύουν τη δουλειά του σχολείου στο διαδικτυακό τους χώρο, για να τη συνεχίσουν στο σπίτι τους, αλλά και το αντίστοφο.

 
Ἑλλάνιον φάος - by Templates para novo blogger