On line επεξεργασία pdf αρχείων

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013



Το http://www.pdfescape.com/ είναι ένα on line πρόγραμμα για την περικοπή (κόψιμο - αφαίρεση), την αναδιάταξη ή την επεξεργασία  σελίδων σε αρχεία τύπου pdf. Λειτουργεί και χωρίς εγγραφή. Χρήσιμο εργαλείο στη διδακτική μας πράξη και στις ατομικές μας εργασίες.  

Εργαζόμαστε ως εξής: 
  1. Πατάμε το Start Using Unregistered ή Edit Your PDF Now. Μπαίνουμε στο Upload PDF to PDFescape. Στην αναζήτηση επιλέγουμε και ανεβάζουμε το αρχείο που θέλουμε, το οποίο πρέπει να αριθμεί μέχρι 100 σελίδες. 
  2. Στην οθόνη μας, όπου βλέπουμε το αρχείο που ανεβάσαμε, επιλέγουμε από το μενού το Page. Στις εμφανιζόμενες αριστερά σελίδες μαρκάρουμε αυτές που θέλουμε να σβήσουμε και πατάμε το delete. Με την ένδειξη Move μετακινούμε τη σελίδα που επιλέγουμε. 
  3. Αν επιλέξουμε από το μενού το Insert έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε στο pdf που ανεβάσαμε α) κείμενο (Text), β) εικόνα (Image), γ) σύνδεσμο (Link). Ακόμη μπορούμε να αφαιρέσουμε κείμενο (Whiteout), να κυκλώσουμε κείμενο (Freehand) ή να μαρκάρουμε κείμενο (From Field). 
  4. Από το μενού με την ένδειξη Annotate εισάγουμε σχόλια στο κείμενό μας. 
  5. Στο πλαϊνό μενού αριστερά η πρώτη ένδειξη «view pages thumbnails» προβάλλει τις σελίδες σε μικρογραφία. Η δεύτερη ένδειξη  «view pages bookmarks» προβάλλει τις σελίδες ως σελιδοδείκτες, με το κουμπί ADD προσθέτουμε σελίδα και με το DELETE σβήνουμε τις σελίδες που δεν είχαμε σβήσει. 
  6. Το νέο διαμορφωμένο κείμενό μας σε αρχείο pdf, μπορούμε να το σώσουμε και να το κατεβάσουμε στον Η/Υ, με το πράσινο κουμπί στο πλαϊνό μενού αριστερά.
 

 
Ἑλλάνιον φάος - by Templates para novo blogger